İmaj Filmi İzle

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sık Sorulan Sorular

Satış SORULARI

GÖRÜŞ ÖNERİ VE ŞİKAYETLERİMİ SİZE NASIL İLETEBİLİRİM?

0 549 713 64 45 numaralı müşteri iletişim merkezimizi arayarak veya yetkili çalışanlarımız aracılığı ile bizlere iletebilirsiniz.

ÜRÜNLERİ SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Seramik ürün gruplarında ambalaj üzerinde uyarılar bulunmaktadır, bunun dışında, banyo ürün grupları için özellikle Seramik Sağlık Gereçleri ürünlerinin ambalaj içi kontrollerinin yapılması daha sonra oluşabilecek sıkıntıların önüne geçecektir.

HANGİ ÜRÜNE KAÇ YIL GARANTİ VERİYORSUNUZ?

Seramik Sağlık Gereçleri 10 Yıl,
Armatürler 5 Yıl,
Musluk ve Ara Musluk 5 Yıl ,
Termostatik Armatürler 5 Yıl,
Duş Sistemleri 5 Yıl,
Gömme Rezervuarlar 5 Yıl,
İç Takımlar 5 Yıl,
Banyo Aksesuarları 5 Yıl,
Fotoselli armatürler 2 Yıl,
Fotoselli Yıkama Sistemleri 2 Yıl,
Klozet Kapakları 2 Yıl,
Banyo Mobilyaları 2 Yıl,
Duş ve Küvet Kabinleri 2 Yıl,
Hidromasajlı Küvet 3 Yıl,
Akrilik Küvet ve Duş Tekneleri 5 yıl

TAŞIMA ESNASINDA ÜRÜNLERDE HASAR OLUŞMASI DURUMUNDA GARANTİ VERİYOR MUSUNUZ?

Taşıma esnasında oluşabilecek hasarlar garanti kapsamında değerlendirilmemektedir. Banyo ürünlerimizde bir sorun olması durumunda ürünlerin garanti kapsamında bedelsiz değiştirilebilmesi için ambalajın Yetkili Servis tarafından açılmış olması gerekmektedir.

ÜRÜN GARANTİ KOŞULLARINI OLUMSUZ ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELERDİR.

Ürünlerimizde montaj veya kullanımdan kaynaklı oluşabilecek hasarlar garanti kapsamında değerlendirilmemektedir.
Üründen kaynaklı oluşan bir hasar var ise yetkili servis tarafından tutulacak olan tutanakla bedelsiz olarak değişim işlemi yapılır.

ALMIŞ OLDUĞUM ÜRÜNLERİN MONTAJI İÇİN KİME BAŞVURABİLİRİM?

Ürün gruplarının montajları için konusunda uzman ve deneyimli ekiplere sahip yetkili servislerimize başvurabilirsiniz.

GARANTİ SÜRESİ MONTAJ TARİHİNDEN İTİBAREN Mİ BAŞLAR?

Hayır, garanti süresi fatura tarihinden itibaren başlar.

ARIZALI OLAN ÜRÜNÜ HEMEN YENİSİ İLE DEĞİŞTİREBİLİR MİYİM?

Bir yıl içerisinde aynı arızadan 2’den fazla, farklı arızalardan 4’ten fazla olması durumunda ürün yenisi ile birebir değiştirilebilir

ÜRÜNLERİN NASIL KULLANILACAĞI VEYA TEMİZLENECEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİYE NASIL ULAŞABİLİRİM?

Banyo ürün grubunda her ürün içerisinden garanti kitapçığı çıkmaktadır, bu kitapçıklar içerisinde ürünün nasıl kullanılacağı ve temizleneceği ile ilgili detaylı bilgiler verilmiştir. Seramik ürün grubu için seramik uygulama rehberinde bu bilgiler bulunmaktadır. Daha detaylı bilgi için 0850 800 52 53 müşteri iletişim merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

YETKİLİ SERVİSLERİNİZİN İŞÇİLİK GARANTİSİ VAR MI?

Seramik ve Banyo yetkili servislerimizin işçilik garanti süreleri 2 yıldır.

YETKİLİ SERVİSLERDEN İŞÇİLİK VE MONTAJ İÇİN NASIL FİYAT ALABİLİRİM?

Yetkili servislerimiz Kale tarafından belirlenen Hizmet Fiyat Listelerindeki fiyatlara göre teklif vermekte ve hizmet sağlamaktadır. Ayrıntılı fiyat bilgisi için yetkili servislerimizle iletişime geçebilirsiniz.

UYGULAMA İŞLEMLERİ İÇİN ÖNEREBİLECEĞİNİZ UZMAN EKİPLERİNİZ VAR MI?

Seramik uygulama işlemleri konusunda öncelikle Seramik yetkili servislerimizden profesyonel destek alabilirsiniz, bunun dışında sertifikalı ustalarımız için çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Banyo ürün montajları için Banyo Yetkili Servislerimizden destek alabilirsiniz.

SERAMİK DÖŞENİRKEN NEDEN EBAT VEYA RENK FARKI ÇIKAR?

Ustanızı boyut ve renk kodları hususunda dikkatli olması için uyarın ve aynı mekanda aynı boyut ve renk kodu taşıyan karoları kullanmasını isteyin.

SERAMİK YER VE DUVAR KAROSU ÜRÜNLERİMİ DERZ BOŞLUĞU OLMADAN YAPTIRABİLİR MİYİM?

Ustanızdan karolar arasında, ürüne uygun derz boşluğu bırakarak döşemesini isteyin. Derzsiz döşemeler kullanım aşamasında karolarda kabarma, çatlama yada köşe kenar kırılmalarına sebep olabilmektedir.

SERAMİK KARO UYGULAMA İŞİ SONRASINDA HEMEN DERZ DOLGU YAPTIRABİLİR MİYİM?

Seramik karoların yapıştırma işleminin bitmesinin ardından uygulanan yapıştırıcının türüne ,ortam şartlarına ve kaplamanın büyüklüğüne göre en az 1 gün en fazla 1 hafta sonra derz dolgu işlemine başlanması gerekmektedir.

SİNTERFLEX SERAMİK UYGULAMASINDA NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

http://www.kale.com.tr/tr/kalebodur/kalesinterflex web adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

PARLAK GRANİTLERİN YÜZEYİNDE SIR VAR MIDIR?

Yoktur, bu ürünler yüksek devirde aşındırılarak parlatılmaktadır, üretim esnasında yüzeye ayrıca sır uygulanmaz.

SERAMİK ÜZERİNE DÖKÜLEN YADA BULAŞAN LEKELERİ NASIL GİREBİLİRİM?

Kirlenmeye neden olan malzemeye uygun temizleyiciler kullanarak ürünleri temizleyebilirsiniz, detaylı bilgi için 0850 800 52 53 Müşteri İletişim Merkezimize başvurabilirsiniz.

KLOZET ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Klozet alırken özellikle evinizdeki tesisata uygun olarak ürünün pis su gider çıkışının nasıl olduğuna dikkat etmelisiniz, ürünlerin içerisinde ücretsiz kada çıkmaktadır.
Tek bir kişinin ortalama yılda 49.140 lt suyu tuvaletlerde tükettiği belirtilmektedir, iç takım alırken özellikle 3/6 veya start-stop özellikli iç takımlar kullanmalı, doldurma grubunun bağlandığı ara musluğun filtreli olmasına dikkat etmelisiniz.

ARMATÜR TEMİZLİĞİNİ NASIL YAPABİLİRİM?

Armatürlerin günlük temizliği yalnızca su ve sabun kullanılarak yapılmalıdır, temizlendikten sonra bol su ile kurulanmalı ve bez ile silinmelidir.

ARMATÜR İÇİN HANGİ TİP ARA MUSLUK KULLANMALIYIM?

Özellikle tesisattan gelen ufak partiküller zaman içerisinde kartuş ve salmastra disklerine zarar verdiğinden mutlaka filtreli ara musluk kullanılmalıdır.

DAİREME GELEN SUYUN BASINCI ÇOK YÜKSEK NE YAPMALIYIM?

Daire tesisat girişine basınç düşürücü takmalısınız.

NORMAL KLOZET KAPAĞIMI YAVAŞ KAPANMA ÖZELLİĞİNE NASIL ÇEVİREBİLİRİM?

Yetkili servis aracılığı ile yapılacak menteşe değişimi sonrası klozet kapağınızı istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

GÖMME REZERVUAR KUMANDA PANELLERİNİ KUTU İÇİNDE BULABİLİR MİYİM?

Hayır. Gömme rezervuar kumanda panelleri çok farklı renk ve çeşitte olup müşteri beğeni ve isteğine göre daha sonradan sipariş geçilmektedir.

ANKASTRE STOP VALF SIVA İÇERİSİNE ÇOK FAZLA GÖMÜLMÜŞ NE YAPMALIYIM?

Uzatma parçaları ile herhangi bir kırım yapmadan sorununuzu çözebilirsiniz.

DUŞ BAŞLIKLARI BELLİ BİR KULLANIMDAN SONRA KİREÇTEN DOLAYI TIKANIR MI?

Kale Duş başlıklarında kireç kırıcı özellik bulunduğundan tıkanmaz.

BANYO MOBİLYASI MONTAJINDA NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Ürünü mutlaka yetkili servislere montaj yaptırınız,lavabo dolabı ile duvar arasına mutlaka antibakteriyel silikon çekerek dolap içerisine su gelmesini önleyiniz.
Montaj hatası sonucu ürünün zarar görmesi garanti kapsamı içerisinde değerlendirilmemektedir.

AKRİLİK KÜVET VE DUŞ TEKNELERİ MONTAJINDA NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Akrilik küvet ve duş tekneleri montajında eğer tesisatınız açık ise mutlaka suyun eğimini kontrol ettiriniz, duvar ile ürün arasındaki mesafe standart ise mutlaka antibakteriyel silikon kullanınız.

AKRİLİK ÜRÜNLERİ NASIL TEMİZLEYEBİLİRİM?

Asit özelliği içermeyen temizleyicilerle temizleyebilirsiniz, akrilik malzemenin çizilmemesi için temizliği pamuk esaslı nemli bez aracılığı ile yapınız.

MEVCUT GÖMME REZERVUARIN KUMANDA PANELİNİ DEĞİŞTİREBİLİR MİYİM?

Değiştirebilirsiniz fakat dikkat edilmesi gereken konu, ürün gamımızda farklı fiyat segmentinde gömme rezervuarlar olduğundan değişim esnasında aynı segment ürün paneli olmasına dikkat etmelisiniz.Herhangi bir sorun yaşanması durumunda 0850 800 52 53 müşteri iletişim merkezimize başvurabilirsiniz

KALEKİM UYGULAMASI YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Yapıştırıcı, uygulama öncesinde kontrol edilmelidir. Raf ömrü dolmuş, topaklı veya taşlaşmış ürün kesinlikle kullanılmamalıdır.

Yapıştırma harcı etiket bilgilerinde bulunan hazırlama şekline göre hazırlanmalıdır.

Yapıştırıcının hazırlanması esnasında ambalaj bilgilerinde belirtildiği miktarda su üzerine, toz, yavaşça boşaltılmalı ve homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılmalıdır. Karışım düşük devirli mikser ile yapılmalıdır. Uygulama talimatında belirtilmeyen herhangi bir katkı katılmamalıdır.

Yüzey hazırlama kriterlerine dikkat edilmelidir.

Uygulama öncesinde mekana ve uygulama şekline uygun sınıfta yapıştırıcı seçilmelidir.

Dış cephe kaplamalarında mutlaka kombine yöntem uygulanmalı ve yüksek esnekliğe sahip yapıştırma harçları kullanılmalıdır.

TECHNOFULL Yapıştırma Harcı dışındaki ürünlerle büyük ebatlı veya ağır kaplama malzemelerini uygularken kombine yapıştırma yöntemi kullanınız.

Daha iyi bir yapışma yüzeyi elde etmek için harç, malanın düz kısmı ile yüzeye yayıldıktan sonra karo ebadına uygun olarak seçilmiş malanın dişli kısmı ile taraklanmalıdır.

Karolar, etiket bilgilerinde belirtilen kabuklaşma süresi içerisinde, taraklanan harç üzerine tercihen kuvvet uygulanarak yapıştırılmalıdır. Yüksek sıcaklık, düşük nem, rüzgar gibi uygun olmayan ortam şartlarında yapılan uygulamalarda bu süre kısalabilir.

Süresi dolan harcın üzerine yapıştırma işlemi yapılmamalı, harç yüzeyden kazınmalıdır.

Kaptaki kullanım süresi geçmiş veya kabuklaşmış harç atılmalıdır.

Çimento esaslı ürünler ile yapıştırılan karoların en az 24 saat direkt su ile temasından kaçınılmalıdır.

Seramik uygulama işlemlerinde yüzeydeki mevcut dilatasyonlar göz önünde bulundurulmalı, kaplama işlemi esnasında belli aralıklarda genleşme derzleri bırakılmalı, köşe geçiş ve genleşme derzlerinde mutlaka uygun profil veya poliüretan mastik uygulaması yapılmalıdır.

Epoksi ve poliüretan esaslı yapıştırma harçlarının kullanılacağı yüzeylerde nem oranı %5’in altında olmalıdır.

Epoksi ve poliüretan esaslı yapıştırıcılar kullanma talimatında yazdığı şekilde hazırlanmalı, ürün bileşenleri kesinlikle bölünmeden, bire bir karışımı yapılarak düşük devirli mikser kullanılarak yapılmalıdır.

Epoksi esaslı yapıştırıcıların uygulaması esnasında hava sıcaklığının ürün uygulamasına, yüksek sıcaklığın veya düşük sıcaklığın priz süresine etkisi göz önünde bulundurulmalıdır.

YAPIŞTIRICI UYGULAMASI YAPARKEN TOPAKLAŞMA/ZOR KARIŞMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Depolama şartlarına uyulmaması sonucu çimentonun su, nem ve rutubet etkisi ile hidratasyona (çimentonun su veya nem ile birleşerek sertleşmesi) başlamış olması

Karışım suyunun iyi ayarlanamaması

Karışımın olgunlaşması için beklenmemesi

Daha önce kullanılan kabın kalıntılarının temizlenmemesi

Suyun toz üzerine eklenmesi

Karışımın mikser ile yapılmaması

Akrilik ve Reçine esaslı ürünlerin hava alması veya dona maruz kalması durumunda (ambalaj zafiyeti, ambalajının açık bırakılması vs gibi) kuruma nedeniyle topaklaşmanın oluşması.

Çözüm Önerileri:

Neme maruz kalan malzeme kullanılmamalı

Su miktarı ambalaj etiket bilgilerinde yazdığı şekli ile iyi ayarlanmalı

Su üzerine toz katılmalı

Karışım mikser ile yapılmalı

Ürün olgunlaşma için 10 dakika kadar beklenmeli ve tekrar karıştırılmalı

İyi kap temizliği

Akrilik ve Reçine esaslı ürünlerin ambalajlarının kullanım esnasında açılması, ürünlerin uygulama öncesi 1 gün oda sıcaklığında bekletilmesi gerekmektedir.

YAPIŞTIRICI UYGULAMASI YAPARKEN KAYMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Yüksek su oranı ile karışım

Uygun yapıştırma harcının seçilmemesi

Karonun iyi yerleştirilmemesi

Fazla harç kalınlığı

Çözüm Önerileri:

Su miktarı iyi ayarlanmalı

Yapıştırma harcının kaymazlık özelliği (T) olmasına dikkat edilmeli

Üzerine yeterli kuvvet uygulanmalı

Yeterli harç kalınlığı yapılmalı

YAPIŞTIRICI UYGULAMASI YAPARKEN ZAYIF YAPIŞMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Yeterli karışım suyunun eklenmemesi

Ortam ve yüzey sıcaklığının yüksek olması

Taraklanan yapıştırıcının rüzgara (hava akımı) maruz kalması

Açık bekletme süresinin aşılması

Uygun yapıştırıcı seçilmemesi

Ürünün raf ömrünün geçmiş olması

Seramik ebadına uygun tarak ölçüsünün seçilmemesi

Seramik ebadına ve uygulama mekanına göre yapıştırıcı yöntemi seçilmemesi

Çözüm Önerileri:

Emici zemin nemlendirilmeli veya astarlanmalı

Yüksek sıcaklık ortamında uygulama yapılmamalı

Yüzey rüzgardan (hava akımı) korunmalı

Büyük ebatlı seramiklerde ve dış ortam uygulamalarında kombine yöntem ile yapıştırma yapılmalı

Raf ömrü geçmiş ürün kullanılmamalı

Kaplama malzemesine, uygulanacak ortam ve yüzeye uygun yapıştırıcı seçilmeli

DERZ DOLGU UYGULAMASI YAPILIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Derz dolgu uygulama öncesinde kontrol edilmelidir. Raf ömrü dolmuş, topaklı veya taşlaşmış ürün kesinlikle kullanılmamalıdır.

Derz dolgu harcı, etiket bilgilerinde bulunan hazırlama şekline göre hazırlanmalıdır.

Derz dolgunun hazırlanması esnasında, toz, ambalaj bilgilerinde belirtildiği miktarda su üzerine yavaşça boşaltılmalı ve homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılmalıdır. Karışım düşük devirli mikser ile yapılmalıdır. Uygulama talimatında belirtilmeyen herhangi bir katkı katılmamalıdır.

Derz dolgu yerde ve duvarda aynı kıvamda hazırlanmalıdır.

Derz dolgu uygulaması öncesinde derz araları temizlenmeli ve derz dolgu harcı suyunu çok çabuk kaybetmemesi için derz araları nemlendirilmelidir.

Derz dolgu uygulaması esnasında ilk silim, derz uygulaması sonrasında, seramik yüzeydeki derz kalıntıları matlaştıktan sonra geçilmelidir.

Derz dolgu silimi düzgün bir şekilde yapılmalı seramiklerin yüzeyindeki kir kalıntılarının derz aralarına taşınmamasına dikkat edilmelidir.

Silim esnasında iyi sıkılmış çok hafif nemli sünger kullanılmalı, kesinlikle ıslak silim yapılmamalıdır.

Uygulama esnasında derz genişliğine ve mekana uygun derz dolgu malzemesi kullanılmalıdır.

Genleşme derzlerinde, parapet ve zemin birleşim noktalarında poliüretan esaslı derz dolgu malzemeleri kullanılmalıdır.

Epoksi esaslı derz dolgular ürün hazırlama talimatnamesine göre hazırlanmalı, kesinlikle ürün bileşenleri bölünmeden bire bir karışım yapılmalıdır.

Epoksi esaslı derz dolgular ile yapılan uygulamadan hemen sonra silim işlemine geçilmeli, silim işlemi ılık deterjanlı su ile tam temizlik sağlanana kadar en az 3 – 4 kere yapılmalıdır. Silim esnasında su ve kullanılan sünger sık bir şekilde değiştirilmelidir.

Epoksi ve poliüretan derz dolgu uygulamalarında derz aralarının ıslak olmamasına dikkat edilmelidir.

DERZ DOLGU YAPARKEN ÇATLAMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Hızlı su kaybı

Yüzeyin aşırı emici olması

Derz genişliğine uygun ürün seçilmemesi

Yüzeyin yeterince nemlendirilmemesi

Su miktarının iyi ayarlanamaması

Ortam ve yüzey sıcaklığının yüksek olması

Yüzeyin rüzgara (hava akımı) maruz kalması

Yüzeyin erken ve aşırı sulu silinmesi

Çözüm Önerileri:

Derz genişliğine uygun ürün seçilmeli

Derz araları su ile iyice nemlendirilmeli

Su miktarı iyi ayarlanmalı

Direk güneş altında ve yüksek sıcaklıkta uygulama yapılmamalı

Uygulama sonrası yüzey rüzgardan (hava akımı) korunmalı

Dış mekanlarda malzemeler uygulandıktan yaklaşık olarak 45 dk. sonra yüzeyi nemlendirilir (yüzeye can suyu verilir).

DERZ DOLGU YAPARKEN TOZUMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Yüzeyin aşırı emici olması

Yüzeyin yeterince nemlendirilmemesi

Su miktarının iyi ayarlanamaması

Ortam ve yüzey sıcaklığının yüksek olması

Yüzeyin rüzgara maruz kalması

Yüzeyin aşırı sulu silinmesi

Çözüm Önerileri:

Derz araları su ile iyice nemlendirilmeli

Su miktarı iyi ayarlanmalı

Direk güneş altında ve yüksek sıcaklıkta uygulama yapılmamalı

Uygulama sonrası yüzey rüzgardan korunmalı

DERZ DOLGU YAPARKEN RENKTE DALGALANMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Su miktarının iyi ayarlanamaması

Karışım suyunun kirli olması

Derz dolgunun homojen karıştırılmaması

Derz aralarında bulunan yapıştırıcının iyi temizlenememesi sebebi ile derz doldurma seviyelerinin eşit olmaması

Silme işleminin erken (derz matlaşmadan) yapılması

Silme işleminin aşırı sulu sünger ile yapılması

Derz dolgu uygulaması öncesi seramik yüzeylerin iyi temizlenmemesi sebebi ile silme işleminde seramik üzerindeki kirin derz aralarına sürüklenmesi

Son temizlik işleminin erken yapılması

Çözüm Önerileri:

Su miktarı iyi ayarlanmalı

Derz dolgu temiz su ile karıştırılmalı

Derz dolgu içerisindeki pigmentlerin ürün içerisinde eşit dağılımı için düşük devirli mikser ile minumun 5 dakika karıştırılmalı

Silme işlemi yüzey matlaşınca yapılmalı

İyice sıkılmış temiz sünger ile silim yapılmalı

Silme işlemi esnasında seramiklerin yüzeyindeki kir derz aralarına bulaştırılmamalı

Derzler eşit seviyede doldurulmalı

Son temizleme derzler tamamen kuruduktan sonra yapılmalı

DERZ DOLGU YAPARKEN DERZDEN AYRILMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Seramik kaplama işleminden önce yüzey hazırlığının doğru yapılmaması

Hareketli ve yoğun yaya trafiğine uygun seramik yapıştırma ve derz dolgu malzemelerinin seçilmemesi

Seramik ebadına uygun derz genişliği bırakılmaması

Yeterli genleşme derzi oluşturulmaması

Derz aralarında tutunmayı önleyici kimyasalların olması

Çözüm Önerileri:

Seramik kaplama işleminden önce yüzey hazırlığının doğru yapılması

Hareketli ve yoğun yaya trafiğine uygun seramik yapıştırma ve derz dolgu malzemelerinin seçilmeli

Seramik ebadına uygun derz genişliği bırakılmalı

EPOKSİ ESASLI MALZEMELERİ UYGULARKEN YAPIŞMAMA/YAPIŞTIRMAMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Yüzey hazırlığının yapılmayışı

Yüzey neminin %5 in üzerinde olması

Uygulama esnasında eş zamanlı silikon uygulanması

Çözüm Önerileri:

Yapışma yüzeyleri yapışmayı engelleyici kalıntılardan temizlenmelidir.

Yüzey su ve nemden arındırılmalıdır.

Yüzey betonun 3-4 haftalık kürünü tamamlamış olmasına dikkat edilmelidir.

Uygulama esnasında silikon uygulaması yapılmamalıdır.

EPOKSİ ESASLI MALZEMELERİ UYGULARKEN ERKEN KURUMA/GEÇ KURUMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Uygulama öncesi yüzey hazırlığı hataları

Seramiğin yüzeyi gözetilmeksizin uygulamanın yapılması

Çözüm Önerileri:

Derz dolgu uygulaması öncesi yüzey iyi bir şekilde temizlenmeli, yüzeye SeraCare Yüzey Koruyucu uygulanmalıdır. Yüzey Koruyucunun seramiğin derz dolgu uygulanacak yan kenarlarına temas etmemesine dikkat edilmelidir. Aksi halde derz aralığına doldurulan derz dolgunun seramiğe yapışması güçleşecektir.

Uygulamada mutlaka seramiğin yüzeyi göz önünde bulundurulmalı, uygulama esnasında derz dolgu seramik yüzeyine fazla yaymadan derz aralarına uygulanmalıdır. Gerekiyorsa seramiğin ebadına bağlı olarak derz uygulaması öncesi derz etrafları maskeleme bandı ile bantlanmalıdır.

EPOKSİ ESASLI MALZEMELERİN KAP ÖMRÜ ÇOK KISA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Uygulama sıcaklığına riayet edilmemesi.

Ürün içerisinde bulunan reçine ve sertleştirici bileşenlerinin belirtilen oranlar dışında karışımın hazırlanması. Göz kararı bölünerek sertleştiricinin fazla katılması

Mikser ile yüksek devirde karışımın yapılması

Çözüm Önerileri:

Ürün uygulama bilgilerinde bulunan ortam sıcaklıklarında uygulamanın yapılması gerekmektedir.

Ürün bileşenleri etiket bilgilerinde yazdığı oranlarda karışım hazırlanmalıdır.

Karışım mikser ile düşük devirde veya elle yapılmalıdır.

EPOKSİ ESASLI MALZEMELERDE YÜZEY VEYA EL ALETLERİ TEMİZLENMİYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Uygulamanın uzman bir ekip tarafından yapılmaması.

Uygulamada malzemeye çimento esaslı malzeme şeklinde davranılması.

Uygulama sonrası temizlik aşamasına geç geçilmesi, temizlik suyu ve temizlik süngerinin sık değiştirilmemesi.

Çözüm Önerileri:

Uygulama mutlaka uzman bir ekip tarafından seri bir şekilde yapılmalıdır.

Uygulama esnasında malzemenin epoksi esaslı olduğu mutlaka göz önünde bulundurulmalı, temizlik uygulamanın hemen akabinde ılık deterjanlı su ile yüzeydeki epoksi kalıntıları iyice temizlenene kadar su ve sünger sık sık değiştirilerek devam edilmelidir.

EPOKSİ ESASLI MALZEMELERDE AKMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Sıvı ve toz bileşenlerin belirtilen oranların dışında karışımın hazırlanması.

Uygulama ortam sıcaklığının düşük olması. (<+10 )

Çözüm Önerileri:

Ambalaj içerisindeki bileşenler belirtilen oranlarda karışım hazırlanmalıdır.

Uygulama belirtilen ortam sıcaklığında yapılmalıdır.

SÜRME SU YALITIM MALZEMELERİNİ UYGULARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Ürün, uygulama öncesinde kontrol edilmelidir. Raf ömrü dolmuş, topaklı, kokuşmuş veya taşlaşmış ürün kesinlikle kullanılmamalıdır.

Yüzey hazırlama kriterlerine dikkat edilmelidir. Gerekiyorsa uygun tamir harcı kullanılmalıdır.

Yalıtım malzemesi, etiket bilgilerinde bulunan hazırlama şekline göre hazırlanmalıdır.

Etiket bilgilerine önerilen karışım oranlarına kesinlikle bağlı kalınmalı, herhangi bir ilave yapılmamalıdır

Uygulama öncesinde köşe birleşim noktalarında uygun yöntemle pah yapılmalı ya da KALEKİM PAH BANDI kullanılmalıdır.

Dilatasyon geçiş noktalarında mutlaka KALEKİM DİLATASYON BANDI kullanılmalıdır.

Bitüm esaslı yalıtım uygulamaları öncesinde yüzey mutlaka uygun şekilde astarlanmalıdır.

Çimento esaslı sürme su yalıtım malzemeleri uygulaması öncesinde yüzey emiciliğini düşürmek için yüzey ıslatılarak suya doyurulmalıdır.

Poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri uygulaması esnasında yüzeyin kuru ve rutubetini atmış olmasına dikkat edilmelidir.

Su yalıtım malzemeleri, iyi bir sonuç almak icin, yüzeye ürün bilgi föyünde önerilen kat sayısıyla, gereken toplam uygulama kalınlığını sağlayacak şekilde uygulanmalıdır.

Teras uygulamalarında yalıtım uygulaması parapet duvarlarda harpuşta altında başlatılmalıdır.

Havuz, temel perde duvar uygulamalarında soğuk derz oluşumlarının olduğu noktalarda su tutucu bantlar kullanılmalıdır.

Kristalize su yalıtım malzemelerinin uygulaması öncesinde, aktif bir su akışı var ise suyun geldiği nokta İZOSTOP tıkama harcı ile kapatılmalı, gerekiyorsa yüzey pürüzlendirilmeli ve uygulama öncesi suya doygun olacak şekilde ıslatılmalıdır.

Kristalize su yalıtım malzemelerinin her kat uygulamasından önce yüzey ıslatılmalıdır. Kürünü alana kadar, üzeri naylon, ıslak battaniye ile örtülerek ya da su spreyleme yöntemi ile nemlendirilmeli ve kurumaması sağlanmalıdır.

İZOSTOP tıkama harcı hızlı priz alan bir ürün olduğu için uygulama esnasında hızlı davranılmalı ve suyun geldiği açıklık avuç içinden daha fazla genişlikte açılmamalıdır.

Akrilik esaslı ELASTİKOR uygulamasında yüzeye malzeme 1/4 oranında su ilave edilerek inceltilerek astar katı uygulanmalı daha sonra düşeyde 2 kat yatayda ise 3 kat halinde malzeme, kesinlikle su ilave edilmeden, olduğu gibi uygulanmalıdır.

ELASTİKOR uygulaması sonrasında yüzeye seramik kaplanması isteniyorsa son kat uygulama esnasında yüzeye yıkanmış ve fırınlanmış max. 300 mikron kalınlığında kum ile kumlama yapılmalıdır.

Poliuretan esaslı su yalıtım malzemeleri bileşenleri bir birine karıştırılmadan kat kat uygulamalarının yapılması gerekmektedir.

SÜRME SU YALITIM MALZEMELERİNDE YAPIŞMA OLMUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Yüzey hazırlığının düzgün yapılmayışı

Yüzeyin emiciliğinin giderilmemesi

Uygun ortam sıcaklıklarında uygulamanın yapılmayışı

Poliüretan uygulamalarında uygulama yüzeyinin ıslak veya nemli olması

Poliüretan esaslı malzemelerin uygulanması öncesi önerilen astarın kullanılmaması

Çift komponentli ürünlere ilave olarak su katılması

Çözüm Önerileri:

Yüzey hazırlığı yapılmalı, yüzey yapışmayı engelleyici kir, toz yağ v.b. kalıntılardan temizlenmeli.

Parlak yüzey ve emiciliği düşük beton zeminlerde B-tone Astar kullanılmalı

Yüzey uygulama öncesinde mutlaka astarlanmalı. Akrilik esaslı su izolasyon malzemesinin İlk katı %25 oranında su ile inceltilerek uygulanmalıdır (Elastikor).

Uygulama belirtilen uygulama ortam sıcaklıklarında yapılmalı

Yüzey uygulama öncesi sudan arındırılmalı.

Poliüretan esaslı ürün uygulamaları öncesi mutlaka ürüne ait Astar uygulaması yapılmalı

Çift komponentli ürünlere ilave olarak su vb. ürünler katılmamalı

SÜRME SU YALITIM MALZEMELERİNDE TOPAKLAŞMA/ZOR KARIŞMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Depolama şartlarına uyulmaması sonucu çimentonun hidratasyona (su ile birleşerek sertleşmeye başlaması) başlaması

Uygulamada ürünün bölünerek yapılması sebebi ile karışım suyunun veya ürüne ait sıvının iyi ayarlanamaması

Suyun veya ürüne ait sıvının toz üzerine eklenmesi

Karışımın mikser ile yapılmaması

Ambalaj kusurları sebebi ürünün hava ile teması (Akrilik, Poliüretan)

Çözüm Önerileri:

Neme maruz kalan malzeme kullanılmamalı

Su veya ürüne ait sıvı miktarı iyi ayarlanmalı

Su veya ürüne ait sıvının üzerine toz katılmalı

Karışım mikser ile yapılmalı

SÜRME SU YALITIM MALZEMELERİNDE ERKEN KURUMA/ZOR UYGULAMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Zeminin aşırı emici olması

Ortam ve yüzey sıcaklığının yüksek olması

Uygulanan yalıtım malzemesinin rüzgara (hava akımına) maruz kalması

Karışım suyunun veya ürüne ait sıvının az olması

Çözüm Önerileri:

Emici zemin nemlendirilmeli veya astarlanmalı

Yüksek sıcaklıkta uygulama yapılmamalı

Yüzey rüzgardan (hava akımından) korunmalı

SU YALITIM MALZEMELERİNDE GEÇ KÜRLEME OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Yüzeyin emiciliğinin düşük olması (Akrilik)

Ortam ve yüzey sıcaklığının düşük olması (Akrilik)

Yüzeyin bünyesinde kurumayı engelleyici kimyasallar bulundurması

Çözüm Önerileri:

Düşük sıcaklıkta uygulama yapılmamalı

Ortam ve yüzey sıcaklıklarına dikkat edilmeli

Yüzeyin gerekiyorsa kimyasal ile temizliği yapılmalı

SÜRME SU YALITIM MALZEMELERİNDE ÇATLAMA/KABARMA OLUYOR NE YAPMALIYIM?

Nedenleri:

Zeminin aşırı emici olması / Yüzeyin emiciliğinin düşük olması (Akrilik)

Ortam ve yüzey sıcaklığının yüksek olması

Malzemenin uygulama esnasında veya hemen akabinde rüzgara (hava akımına) maruz kalması

Detay geçişlerinde (dilatasyon, keskin köşe v.b.) uygulama kriterlerine uyulmaması

Yüzeye yetersiz miktarda ürün uygulanması

UV dayanımı olmayan ürünlerin üzerinin açık bırakılması

İki bileşenli ürün içerisine ilave su katılması

Yüzeyin (fazla kılcal çatlak oluşumu) durumuna göre ekstra elastik malzeme kullanılmaması

Kristalize su yalıtım malzemelerinin uygulama öncesi yüzeyin yeterince nemlendirilmemesi

Akrilik ve Poliüretan esaslı ürünlerin uygulaması öncesi yüzeyde su veya yüksek nem bulunması

Detay hataları sebebi ile negatif yönden su gelişi

Pah uygulamasının doğru yapılmaması ya da hiç olmaması

Çözüm Önerileri:

Emici zemin nemlendirilmeli veya astarlanmalı

Yüksek sıcaklıkta uygulama yapılmamalı

Yüzey rüzgardan korunmalı

Uygulama öncesinde keskin köşelerde pah uygulaması yapılmalı, ilk kat izolasyon uygulamasından sonra köşelerde pah bandı veya file takviyeli uygulama yapılmalıdır.

Yüzeye yeterli miktarda ürün uygulanmalı

UV dayanımı olmayan ürünlerin üzeri şap veya seramik ile kaplanmalı

Kristalize su yalıtım malzemeleri uygulama öncesi yüzey ıslatılmalı

Akrilik ve Poliüretan esaslı ürünlerin uygulama öncesi yüzeyin nemden arındırılmış ve kuru olmasına dikkat edilmeli

Uygulama bir bütün halinde yapılmalı, uygulamanın altına su geçişleri engellenmeli.

Burada bulamadığınız bir sorunuz mu var?